Sylwester

w Polsce i za granicą
do SYLWESTRA pozostało



Sylwester | Tajlandia + Kambodża #Samolot | 11 dni


Opis

Wychodzimy po raz kolejny naprzeciw Waszym oczekiwaniom. Tworzymy połączony wyjazd o który zabiegaliście! Czyli lecimy do bajecznej Tajlandii a przy tym odkrywamy wciąż nieokiełznaną Kambodżę - bo o ile Tajlandię zdążyliśmy już całkiem nieźle poznać, ale jej mieszanki z Kambodżą nie możemy się doczekać! Sam ten kraj jest od niedawna otworzony na turystów, można określić ją jako turystyczną perełkę, która z roku na rok przyciąga coraz więcej odkrywców.

Czegoś takiego nie było, nie ma i raczej długo nie będzie. Wyjazd zwiedzania tego oddalonego od nas zakątku świata połączony z wypoczynkiem na rajskich wyspach..


W cenie
Przelot rejsowym samolotem na trasie Warszawa - Tajlandia - Warszawa
3 noclegi w hotelu 3* w Bangkoku
4 noclegi w hotelu 3* na wyspie Koh Chang
1 nocleg w hotelu 3* w Siem Reap w Kambodży
Transfery na trasie hotel - lotnisko - hotel
Transfery busami i promami na czas realizacji programu
Przelot samolotem na trasie Kambodża - Tajlandia
Zwiedzanie
Bangkoku
Angkor Wat
Opieka Kadry ST
SMS-owy serwis informacyjny (wiadomości wyjazdowe na Twoja komórkę)
Cena nie zawiera
Turystycznego Funduszu Gwarancyjnego - 15 PLN (doliczane do umowy)
Ubezpieczenie PREMIUM KL i NNW - 130 PLN (doliczane do umowy)
Obligatoryjnej opłaty dewizowej - 115 ? (obowiązkowe, zbierana na wyjeździe)
Wizy do Kambodży - ok.40 USD (obowiązkowe, zbierana na wyjeździe)
Impreza sylwestrowa (więcej informacj wkrótce - dodatkowo płatna)
Khaosan Palace Hotel 3*
Położony w okolicach słynnej Khao San Road. Hotel o dobrym standardzie z całodobową recepcją oraz basenem na dachu. Pokoje 2 i 3 osobowe (łóżko podwójne i jedno pojedyncze) z łazienkami i klimatyzacją. W hotelu znajduje się bezpłatny dostęp do WiFi.

Hotel Koh Chang
Ten obiekt jest położony 2 minuty spacerem od plaży Bailan. Oferuje on restaurację, odkryty basen oraz tradycyjne tajskie masaże. Hotel zapewnia również bezpłatny bezprzewodowy dostęp do Internetu w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji mamy bungalowy urządzone w tradycyjnym stylu tajskim. Niektóre z nich znajdują się naprzeciwko plaży. Wyposażenie bungalowów obejmuje telewizor z dostępem do kanałów telewizji kablowej. Bungalowy dysponują także tarasem i łazienką z ciepłą wodą.

Hotel Siem Reap
Hotel Bopha Pollen oddalony jest o kilka minut spacerem od centrum handlowego Lucky Shopping Mall. Hotel oferuje nowoczesne pokoje wyposażone są w telewizor z płaskim ekranem i dostępem do kanałów telewizji kablowej, bezpłatną butelkowaną wodę mineralną i zestaw do parzenia kawy i herbaty. Ponadto w pokojach znajduje się minibar i lodówka. Wszystko urządzone w stylu Khmer z klimatyzacją i bezpłatnym bezprzewodowym dostępem do Internetu. Ponadto obiekt zapewnia bezpłatny parking oraz całodobową obsługę pokoju.

Waluta obowiązująca w Tajlandii to baht. 10 THB= ok. 1,2 PLN
butelka wody mineralnej 1,5 l: ok. 15 THB
puszka coca-cola: ok. 15 THB
piwo: ok. 60 THB
mały jogurt: ok. 12 THB
chipsy: ok. 30 THB
ryż: ok. 25 THB
owoce: papaja ok. 50 THB/kg, banany ok. 30 THB z kilka, kilkanaście małych sztuk, mango ok. 100 THB/kg

W Tajlandii szczególnie polecamy stołowanie się w lokalnych i rodzinnych restauracjach:
Pad Thai (60-80 THB)
Pad Thai to makaron ryżowy po tajsku z dodatkami smażony na głębokim tłuszczu. W Tajlandii jest to danie tak popularne że można je kupić na wielu ulicznych straganach, odpowiednik naszych fast-foodów. Swoją popularność zawdzięcza unikalnemu smakowi oraz łatwości przygotowania. Półprzezroczysty makaron ryżowy namacza się a następnie smaży w głębokim tłuszczu i podaje z dodatkami: jajkiem, tofu, sosem rybnym, suszonymi krewetkami lub mięsem kraba oraz owocami takimi jak kwiat banana, pasta z tamarynowca. Wszystko przyprawione jest do smaku szczyptą cukru palmowego.

Tajskie Curry (40-70 THB)
Curry to popularna mieszanka przypraw Azji. Każda kultura kulinarna ma na nią swoje własne przepisy.
W Tajlandii popularny składnikiem jest pasta z curry składająca się głównie z ostrej papryki i mleka kokosowego. Najczęściej dodaje się też: czosnek, szalotki, pastę z krewetek, kumin i trawę cytrynową. Zmieniając składniki szef kuchni może utrzeć w moździerzu różne pasty curry: czerwoną, zieloną lub żółtą. Pasty curry stanowią bazę dla różnych potraw. Poza kolorem różnią się one oczywiście smakiem, od słodkawego po ostry!

Owoce Tajlandii
Gotując w Tajlandii szybko zauważymy że podczas kiedy większość orientalnych składników jest nam mniej lub bardziej znana owoce wydają się być z innego świata. Kuchnia tajska używa oczywiście naszych dobrych znajomych takich jak: ananasy, arbuzy, mango, banany, papaya i oczywiście wszechobecne kokosy w każdej formie. Jednak odwiedziny na targu mogą wprawić nas w osłupienie. Znajdziemy tam owoce o egzotycznych nazwach i wyglądzie jak: Mang-Kut, Rambutan, Smoczy owoc, Guava, Pomelo, Noi-Na, Lagsat, Longan, Liczi, Sapodila, Owoc wężowy, Durian? No właśnie, porozmawiajmy o tym owocu. Durian ma bardzo złą reputację w Azji głównie? ze względu na zapach. Odwiedzając Tajlandię po raz pierwszy możemy być zdziwieni naklejkami przedstawiającymi przekreślony owalny owoc w środkach transportu takich jak taksówki czy samoloty. Durian jest określany najbardziej śmierdzącym owocem świata nie bez powodu. Co ciekawe każdemu owoc smakuje inaczej, niektórym zepsutą żywnością, rybą? Próbowaliśmy i możemy dać Wam radę: nie jedzcie go bezpośrednio przed randką! Pomimo swej złej sławy durian jest ceniony jako składnik wzbogacający smak potraw i używany w wielu przepisach.


Rezerwacja online

WWW: Sprawdź szczegóły na stronie organizatora


płatność internetową realizuje
Strona główna   |   Kontakt   |   Polityka Cookies   |   RSS   |   Regulamin